22 oktober 2023
316 Views

Gourmetten in de ochtend en bij het kerstontbijt

Huh? Gaan we gourmetten bij het Kerstontbijt? Ja! Niet alledaags. Wel heel erg leuk en eigenlijk niet eens zo gek.

Als je kijkt naar de mogelijkheden en de opties die je hebt, dan is gourmetten bij het ontbijt of als aanvulling op je ontbijt eigenlijk heel erg logisch. We zetten een aantal suggesties voor je op een rijtje.

Croissants

De grote croissants uit blik op een gourmetplaat is natuurlijk niet zo’n slim idee. Met het deeg kan je echter van te voren wel wat kleinere varianten maken. Bak ze van te voren in de oven en maak ze af op je gourmetplaat.

Eitje bakken

Ommeletje, spiegeleitje, roereitje; je maakt het in een handomdraai op de gourmetplaat of gourmetpannetje. Wat een start van een geweldige Kerst.

Tosti

Mini tosti’s op de gourmetplaat; tuurlijk. Maak mini tosti’s van witbrood of casinobrood. Besmeer ze met boter aan beide zijdes en leg er het beleg op wat je wilt. Lekker goed bakken aan beide kanten en je hebt de perfecte tosti voor bij het ontbijt. En het leuke; je gezinsleden of je gasten bereiden het zelf. Alleen het voorwerk is voor jou.

Wafels en pannenkoeken

Shakes voor wafels en pannenkoeken zijn algemeen verkrijgbaar in de supermarkt. Aan de slag met eigen gemaakt beslag is dan overbodig. Gebruikmakend van de warmte van de plaat of gourmetpannetjes maakt het bakken van wafels en pannenkoeken heel eenvoudig.

Bijgerechten

Naast het maken van kant-en-klare producten zoals croissants, eieren, tosti’s en pannenkoeken, kan je het gourmetstel ook heel goed gebruiken voor het maken van warme bijgerechten voor je Kerstontbijt. Denk eens aan beenham, cocktailworstjes, spek en bacon, snacktomaatjes, ui of fruit zoals banaan, appel of kersen. Leuk en verrassend om te doen en een gezellige start van de Kerstdagen. 

0 Comment

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 arrow 0 arrow 1 3500 1 0 horizontal https://christmaslover.nl 300 1 1