21 juli 2023
197 Views

Wat zijn de beste attractieparken in kerstsfeer in 2023?

De meeste attractieparken pakken rondom de kerstperiode flink uit. Genieten van de uitmuntende kerstsfeer kan je in veel attractieparken in Nederland en buitenland. Een bezoek aan een pretpark in de winter en kerstperiode is superleuk om te doen en brengt je in de sfeer van de winter en kerst. Maar wat zijn nou de vijf beste, gaafste en leukste pretparken in de winterperiode waar je écht kan genieten van de spirit of Christmas.

Winter Efteling

Over de Efteling als attractiepark kunnen we kort zijn. Het is een leuk en gaaf attractiepark in Brabant. In de winterperiode pakt de Efteling uit met haar Winter Efteling. Het is een winter vol warmte en gezelligheid zoals de Efteling het zelf noemt. Vanaf 13 november 2023 wordt in het attractiepark de Wintereditie gehouden. De buitenattracties zijn open zolang de weersomstandigheden dat mogelijk maken.. Tijdens de kerstvakantie hanteert de Efteling extra lange openingstijden zodat je tijd genoeg hebt om te genieten van alle attracties en sfeervolle extra’s die het park biedt. Want winterextra’s die kan je verwachten. Ook extra entertainment wordt door het attractiepark aangeboden. Wanneer de avond valt, wordt de Efteling omgetoverd tot een indrukwekkend lichtfestijn. Iets dat je gezien moet hebben, om het te kunnen ervaren.

Plopsaland De Panne Winter Magic

‘Winter Magic’ is het magische thema dat bezoekers tijdens de wintermaanden wordt voorgeschoteld. Vanaf 11 november tot en met 5 januari staat het Belgische pretpark in het teken van een ‘magisch winterlandschap’. Wil jij een echte magische winterdag beleven? Dat kan in Plopsaland De Panne! Het park wordt tijdens Winter Magic getransformeerd in een wondermooi winterlandschap met honderden kerstbomen, kleurrijke kerstballen en duizend-en-één betoverende lichtjes. Zo zag je Plopsaland De Panne nog nooit! Verwen je aan de knisperende kampvuren of een warme chocolademelk. Wanneer de avond valt, toveren magische figuren de gevel van Mayaland om tot een feeëriek decor voor de onvergetelijke spektakelshow Luminaria. Laat je betoveren door een winters verhaal vol videoprojecties, muziek, licht en speciale effecten. 

Niets is heerlijker dan met een dikke jas, een mooie sjaal en een paar handschoenen de kou te trotseren tijdens een dagje Winter Magic in Plopsaland De Panne… Is dat toch nog iets te fris voor jou? Dan heeft Plopsaland De Panne deze winter alles in huis om jou op te warmen! Tijdens Winter Magic, tijdens de volledige kerstvakantie, wordt Plopsaland De Panne nog magischer dankzij honderden kerstbomen, fonkelende lichtjes, heel wat extra animatie én heerlijke warme snacks en dranken! Dé ideale opwarmer tijdens een dagje Plopsaland De Panne vind je in het F.C. De Kampioenen Café. Bestel er net als Marcske ne warme choco van Cécémel aan de enige echte toog van Pascalleke op het Dorpsplein! Bovendien vind je er ook enkele decors uit de serie, waaronder het café, de antiekzaak van Fernand en de studio van Radio Hallo. Echte kampioenenfans mogen dit niet missen!

Zin in nog meer warme chocolademelk? Ga dan zeker eens langs bij Mr. Spaghetti, De Gouden Wafel of één van de vele andere horecapunten! Bovendien krijg je bij aankoop van een warme Cécémel een code waarmee je een gratis postkaart, met een eigen foto en een warme wens, kan versturen. Als dat geen mooi gebaar is!

Disneyland Parijs – Disney’s betoverende kerst

Tja, wat kunnen we daar over zeggen. Een bezoek aan Disneyland Paris zou voor iedere kerstliefhebber op zijn of haar bucketlist moeten staan. Disneyland Parijs tovert een unieke kerstsfeer uit de hoge hoed. Tijdens Disney’s betoverende kerst wordt het attractiepark omgetoverd tot het kerstdorp van Europa. Met speciale kerstshows, feestelijke decoratie, duizenden lampjes, Disney figuren in prachtige kerstpakjes en de onovertroffen Kerstparade. Disney’s betoverende kerst wordt gehouden van 11 november 2023 t/m 7 januari 2024.

Toverland Winter Wonderland

Het limburgse Toverland had in 2022 een primeur voor haar bezoekers in de winter. Voor het eerst in de Toverland-geschiedenis ging in de winter van 2022 het hele park open! Toverland verandert dit jaar in een Winter Wonderland. Extra bijzonder is nu dus ook dat je vanaf 25 november op weekenddagen en de kerstvakantie een vurige vlucht kunt maken in wing coaster Fenix of één van de andere achtbanen. Uiteraard wanneer de weersomstandigheden het toelaten. Toverland neemt afscheid van de Magische Winterweken en komt terug met een compleet opgefrist winter-concept, waar je het direct warm van krijgt. Later dit jaar is er meer informatie beschikbaar over het Limburgse Winter Wonderland. 

Winter Slagharen

Het attractiepark Slagharen wordt in de winter omgetoverd tot Winter Slagharen. Vanaf 10 december is het park weer sfeervol aangekleed met duizenden lichtjes, kerstbomen en decoratie. Bezoekers worden echt ondergedompeld in de sfeer van de winter en kerst. Extra bijzonder is de komst van een indoorschaatsbaan. Winter Slagharen is in de winterperiode mooi versierd en in de avond ziet het park er met alle alle gekleurde lichtjes er prachtig en magisch uit. Winter Slagharen start op 10 december. Het attractiepark is van 10 t/m 18 december op zaterdag en zondag geopend.. Tijdens de kerstvakantie is het park dagelijks geopend. Deze winter staat er in Attractie- & Vakantiepark Slagharen een prachtig versierde wensboom. En alle kinderen, maar ook vaders en moeders, opa’s en oma’s mogen een wens doen. Misschien gaat jouw wens wel in vervulling deze winter. 

Wintertraum Phantasialand

Het Duitse pretpark Phantasialand Wintertraum is geopend van 18 november 2023 tot 28 januari 2024. 
Dagelijks van 11.00 tot 20.00uur. Duik samen in een betoverende winterdroom van miljoenen fonkelende lichtjes, beleef wereldwijd unieke attracties tot zelfs -10°C, val van de ene verbazing in de andere bij adembenemende shows en trakteer jezelf op de meest verrukkelijke winterlekkernijen. s Winters laten de themagebieden van Phantasialand zich van hun allermooiste kant zien! Geniet met volle teugen van de sprookjesachtige sfeer wanneer je door de schitterende en rijkelijk versierde winterwerelden wandelt. Van Berlin tot Klugheim, langs Deep in Afrika en dwars door Rookburgh, het volgende winters avontuur ligt achter elke hoek! Een zee van lichtjes fonkelt in Phantasialand – en laat harten stralen. Ontdek glanzend gouden straatjes, warm je bij knetterende vreugdevuren en laat je betoveren door levensgrote, kleurrijke lichtwezens.

0 Comment

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 arrow 0 arrow 1 3500 1 0 horizontal https://christmaslover.nl 300 1 1