19 juli 2023
175 Views

Wat zit er dit jaar in jouw Kerstpakket?

Werkgevers geven in aanloop van de december feestdagen hun werknemers vaak een kerstpakket. Dit als waardering voor de inzet over het afgelopen jaar. En nu dat de arbeidsmarkt onder druk staat en er overal een krapte is waar te nemen, doen werkgevers er goed om dit jaar eens extra uit te pakken met Kerst. Maar, wat zit er dit jaar in jouw Kerstpakket? Zo maar wat ideeën om jouw werknemers of verenigingsleden te verrassen.

De geschiedenis van het Kerstpakket

In Nederland en Engeland is het geven van een Kerstpakket aan werknemers in aanloop van Kerst een traditie. Met het kerstpakket willen werkgevers hun werknemers een prettige kerst wensen. Het Kerstpakket stamt uit het begin van de 19e eeuw toen het bewaren van voedsel in de lange wintermaanden nog niet zo eenvoudig was. Later deden bedrijven en organisaties hetzelfde voor hun medewerkers. Werkgevers regelen nu niet meer zelf het verstrekken van het Kerstpakket. Het wordt veelal uitbesteed aan externe bedrijven die daarin zijn gespecialiseerd. Ieder jaar worden weer nieuwe thema’s bedacht om het werknemers zo interessant mogelijk te maken. Naast de themapakketten is er ook een ontwikkeling waarbij werknemers de mogelijkheid krijgen eigen keuzes te maken. Dit laatste is de jaren veel populairder geworden dan het traditionele themapakket. Ook het betrekken van een goed doel zien we de laatste jaren als ontwikkeling in kerstpakketenland. 

Kerstpakkettenkiezer.nl - Algemene banners

Relatiepakket

Wie aan kerstpakketten voor werknemers denkt; denkt waarschijnlijk ook aan relatiepakketten voor relaties van bedrijven en organisaties. Ook daarvoor geldt een keur van mogelijkheden: een lekker flesje, themapakket of kerstgeschenk. De keuze is veelzijdig.

Kerstpakkettenkiezer.nl - Algemene banners

Wat zijn de Kerstpakkettentrends voor 2023?

Over de Kerstpakkettentrends voor 2022 daar zijn we nog niet helemaal uit. Gezien de enorme stijging aan energiekosten kan het zomaar eens zijn dat dit jaar die thematiek wordt gebruikt voor het jaarlijkse pakket. Denk daarbij aan truien (foute of kerstgerelateerd) of fleece dekentjes voor op de bank. Daarnaast nodigen landen, kleuren en thema’s zoals urban, duurzaam en dergelijke uit tot het maken van keuzes. Maar bovenal zien we dat ook in 2022 de foodgerelateerde pakketten het meest in trek zijn. Wat we zeker in 2022 in het Kerstpakket terug gaan vinden zijn meer gezonde snacks, gezonde keuzes, vegetarische producten, streekproducten, Fair Trade producten en duurzame producten. Wat we dit jaar ook weer gaan zien is ‘de persoonlijke noot’ van de baas. Een persoonlijk bedankje in de vorm van een klein kaartje of bedrukte mok gaan we ook in 2022 vaker weer zien. De weg van verbinden die in de afgelopen jaren zijn ingeslagen, gaan we ook bij de kerstpakketten in 2022 zien. 

0 Comment

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 arrow 0 arrow 1 3500 1 0 horizontal https://christmaslover.nl 300 1 1