Kerstpudding (Engeland):
Kerstpudding is een rijke, donkere en dichte pudding die in Engeland al eeuwenlang tijdens Kerstmis wordt gegeten. Gevuld met gedroogd fruit, noten, suiker en kruiden, wordt deze pudding vaak van tevoren bereid en maandenlang bewaard om de smaken te laten ontwikkelen. Het wordt traditioneel geserveerd met een royale portie warme custard of brandende brandy eroverheen.
Panettone (Italië):
Panettone is een luchtige Italiaanse kerstcake met een karakteristieke koepelvorm. Het is gevuld met gedroogd fruit en noten, zoals rozijnen en gekonfijte sinaasappelschil. Panettone wordt vaak genoten tijdens de kerstperiode en kan worden geserveerd met een glas zoete wijn of een warme kop chocolademelk. Het wordt ook vaak gegeven als cadeau aan vrienden en familie.

Bûche de Noël (Frankrijk):
De Bûche de Noël, ook wel bekend als de Kerstboomstam, is een traditioneel Frans kerstdessert dat de vorm heeft van een boomstam. Het is een opgerolde cake gevuld met room of botercrème en bedekt met chocolade of mokka glazuur om de schors van een boom na te bootsen. Het wordt vaak versierd met marsepein paddenstoelen en takjes om een echt bosachtige sfeer te creëren.

Stollen (Duitsland):
Stollen is een Duits kerstbrood dat populair is tijdens de kerstperiode. Het is een gevuld en gebakken brood met rozijnen, amandelen, citrusvruchten en een vleugje specerijen. Stollen wordt vaak bestrooid met poedersuiker en geserveerd in plakjes als een heerlijk zoet tussendoortje of als onderdeel van het kerstontbijt.