23 juli 2023
218 Views

De wekelijkse Kerstparade in Valkenburg; genieten van magische momenten

Tussen Maastricht en Heerlen ligt het Limburgse Valkenburg. De stad die in 1452 stadsrechten kreeg heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld als de Kerstvillage van Nederland. Naast de bekende ondergrondse kerstmarkten in de mergelgrotten, is er ook bovengronds veel te doen. De kerstmarkt in de gemeente- en Fluweelengrot daar komen de mensen voor. Maar kerst in Mergelrijk, Winter Wonderland, Santa’s Village en de schaduw Lights route maken het magische feest compleet. Daarnaast wordt er twee keer per week de Landal Christmas Parade gehouden. Een gratis toegankelijk magische Kerstmis Parade door de oude straatjes van de stad.

Kerstparade

Tijdens Kerststad Valkenburg trekt twee maal per week een sprookjesachtige optocht (Landal Christmas Parade) door de oude straatjes van het stadje. De historische kern vormt een spectaculair decor voor de lichtstoet met rijkelijk versierde praalwagens en groepen dansers in prachtige kostuums. Op een speciaal voor Kerststad gecomponeerd kerstnummer is stilstaan tijdens het kijken bijna onmogelijk. De lichtjes, dansers, wagens en de aanstekelijke muziek maken de Landal Christmas Parade elk jaar weer tot één van de grote publiekstrekkers van Kerststad Valkenburg.

© Kerststad Valkenburg.

Limburgs carnaval in Kerstsfeer

De Kerstparade in Valkenburg trekt ieder jaar duizenden bezoekers en maakt onderdeel uit van de Kerststad van Nederland. De parade bestaat uit een stoet van praalwagens, versierde voertuigen en muzikanten die door de stad trekken. De wagens zijn natuurlijk versierd met kerstbomen, kerstverlichting en kerstfiguren. Er zijn ook verschillende optredens, zoals dansgroepen, zangers en muziekgroepen. De parade is een leuke manier om in de kerstsfeer te komen en een kijkje te nemen in de verschillende kerstmarkten in Valkenburg. De Kerstparade in Valkenburg vindt twee keer per week plaats in de periode . De parade start om 16.00 uur op het Vrijthof en eindigt op de Markt. De route loopt door de belangrijkste straten van Valkenburg, zoals de Grotestraat, de Wilhelminastraat en de Cauberg. De parade is gratis te bezoeken.

Kerst Taarten

Wanneer, hoe laat en waar?

De Kerstparade in Valkenburg is een populair evenement en het is daarom raadzaam om op tijd te komen om een goede plek te bemachtigen. Er zijn verschillende plaatsen waar je kunt kijken naar de parade. De Kerstparade is van 18 november tot en met 20 december elke woensdag om 19.00 uur en elke zaterdag om 19.30 uur te zien. De route gaat lans de Poststraat, Walrmaplein, Hovelstraat, Berkelstraag en de Grote Straat. De parade trekt in circa 15 minuten aan je voorbij. Voor de bezoekers zijn er publieksvakken waar de parade goed te zien is: Lereinstraat, Dr. Erensplein, Walramplein. Op het laatste plein is er ook bij drukte plek genoeg. 

De Kerstparade in Valkenburg is een leuke en gezellige manier om in de kerstsfeer te komen. Het is een evenement dat je niet mag missen als je in Valkenburg bent tijdens de kerstdagen.

© Kerststad Valkenburg.

Tips voor een bezoek aan de Kerstparade in Valkenburg

  • Kom op tijd om een goede plek te bemachtigen;
  • Neem warme kleding mee, want het kan in Valkenburg ’s winters koud zijn;
  • Neem een opgeladen telefoon mee voor het maken van de mooiste foto’s en / of video’s;
  • Zorg voor een goede camera om de parade nog mooier vast te leggen;
  • Geniet van de sfeer en de gezelligheid.
0 Comment

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 arrow 0 arrow 1 3500 1 0 horizontal https://christmaslover.nl 300 1 1