17 juli 2023
1849 Views

Welke kerstboom kopen we in 2023?

Ondanks de grote voorkeur van Nederland voor kunstbomen is er toch ook een grote groep die traditioneel kiest voor een ‘echte’ boom. De aanschaf alleen al is vaak een traditie binnen het gezin.

Uit een eerder gehouden onderzoek blijkt dat het merendeel van de Nederlanders kiezen voor een kunstkerstboom. Geen naalden en zo opgezet. Maar miljoenen echte Kerstbomen gaat in december over de toonbank. 

De kunstkerstboom

De kunstkersboom is er in verschillende soorten, maten, materialen en uitrustingen. De aanschaf van een kunstkerstboom is een stuk duurder maar dat haal je er binnen enkele jaren zo weer uit. De kunstkerstbomen van tegenwoordig zijn haast niet meer van echt te onderscheiden. Daarnaast zijn ze werkelijk overal te koop. Natuurlijk bij de tuincentra, de kerstboomspecialisten maar ook via de grootste online verkoopsites zijn ze in alle geuren en kleuren te koop. De keuze is uitgebreid: veel of weinig taken, met of zonder verlichting, met of zonder decoratie en met of zonder sneeuw. Scroll maar even lekker door het assortiment van bijvoorbeeld bol.com. Ook de keuze van dé kunstkerstboom is er één met vele afwegingen.

 

Echte Kerstboom

De keuzes binnen de categorie echte kerstbomen zijn wat overzichtelijker. Naast de keuze voor een soort, is er nog de hoogte en de met of zonder kluit variant die moet worden overwogen. Eén van de meest bekende en meest gekozen kerstboom is wel de Nordmann. De prachtige volle kerstboom met sterke naalden die nauwelijks prikken is een soort die we veel in huiskamers terugvinden. Ook de naalduitval is beperkt zodat je niet tot de volgende kerst nog naalden bij het schoonmaken zal tegenkomen. De fijnspar is de kerstboom die we zien als dé enige echte traditionele kerstboom. Deze soort staat bekend om zijn herkenbare geur waar we Kerst aan verbinden. Ook de vorm van de boom – brede takken en piramidevorm – is er eentje die echte kerstliefhebbers graag zien. Het nadeel is de naalduitval; die is er meer dan bij de Normann. Een meer luxere variant is de blauwspar. De prachtige piramide-achtige vorm met takken die mooie etages vormen zijn ideaal om de boom goed te kunnen versieren. Ook de geur van de boom is heerlijk en geeft je dat echte kerstgevoel als je de woonkamer binnenkomt. De naalden daarentegen prikken wel. Dan is er nog de Servische spar met een bovenkant die groen is en de onderkant die blauw is. Hierdoor oogt de boom ook in zijn geheel blauw. Ook de Japanse zilverspar zien we in de huiskamers. Deze boom is uitermate geschikt voor wat kleinere woonkamers. Omdat de kortere takken dicht op elkaar zitten oogt de boom lekker vol. De boom verspreidt een heerlijke lichte dennengeur en de naalden zijn zacht. Het is handig voor aanschaf even de verschillende aanbiedingen door te nemen. Houdt u er rekening mee dat het wel appels met peren vergelijken is. De uitstraling en kwaliteit van de bomen kunnen aanzienlijk van elkaar verschillen. 

Kerstpakkettenkiezer.nl - Algemene banners
0 Comment

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 arrow 0 arrow 1 3500 1 0 horizontal https://christmaslover.nl 300 1 1