14 september 2023
274 Views

Gourmetten met kids? Let dan op deze tips

Grote kans dat als jij kiest voor gourmetten met Kerst, dat de kinderen dit met een groot applaus en gejuich in ontvangst nemen.

Zeker als je bij de keuze voor de ingrediënten extra rekening houdt met de kinderen, is een gezellige avond haast vanzelfsprekend. Iets waar je met Kerst altijd op hoopt. Kerst is toch een periode van samenzijn en genieten van elkaar.

Als je van plan bent om met kinderen te gourmetten tijdens de feestdagen, zijn er enkele speciale overwegingen waarmee je rekening moet houden om ervoor te zorgen dat iedereen een geweldige tijd heeft. Hier zijn enkele handige tips om je te helpen bij het organiseren van een kerstgourmet met kinderen.

Pannenkoeken in het gourmetpannetje

Als je kiest voor ‘klassiek’ gourmetten met gourmetpannetjes dan is het misschien een leuk idee om de kinderen kleine pannenkoeken te laten bakken. Bijkomend voordeel is dat het wat langer duurt voordat de pannenkoeken klaar zijn en de kinderen dus langer bezig zijn met het bereiden van het voedsel.

Als je het pannenkoeken bakken bij de avondmaaltijd overslaat, kun je er ook eens aan denken het pannenkoekenbakker met de kinderen bij het ontbijt te doen. Een idee dat door de kinderen met groot gejuich zal worden ontvangen.

Kies kindvriendelijke ingrediënten

Bij het samenstellen van je gourmetmenu, overweeg dan de smaakvoorkeuren van de kinderen. Zorg ervoor dat je vlees, vis en groenten selecteert die ze lekker vinden. Mini-hamburgers, plakjes kipfilet, kleine gehaktballetjes en vissticks zijn vaak favoriet bij kinderen. Vergeet ook niet aan vegetarische opties te denken, zoals groentespiesjes of kaasfondue.

Ei uit het pannetje

Uit het pannetje of vanaf de plaat; het bakken ven omeletten, roereieren of een spiegelei is voor kinderen tijdens het gourmetten een leuke bedrijvigheid. Zeker als je kleine ingrediënten als extra aanbiedt zodat de kinderen hun eigen productie kunnen vervaardigen. Denk aan hamblokjes, snacktomaatjes, champignons, geraspte kaas en stukjes paprika.

Kleurrijk en leuk opdienen

Presenteer het eten op een aantrekkelijke manier. Gebruik kleurrijke groenten en ingrediënten om het er feestelijk uit te laten zien. Je kunt ook leuke vormen maken met voedsel (bijvoorbeeld sterren of kerstbomen) om het extra aantrekkelijk te maken voor de kinderen.

Pizzatime

Als je nu gebruik maakt van de plaat of van pannetjes; het maken van pizza’s tijdens de gourmet is een gegarandeerd succes voor het gourmetten met kinderen. Als ‘ondergrond’ kan je heel makkelijk gebruik maken van bijvoorbeeld een dun stukje stokbrood. Beleg het als basis met ketchup of een tomatenbasis en complimenteer de gourmetpizza met toppings. Natuurlijk kan je ook kiezen voor het gebruik van kant-en-klaar pizzadeeg. Neem een rondje als vorm en maak wat kleine pizza’tjes als basis. Het aanbrengen van ketchup of tomatenssubstantie maken de basis voor het maken van pizza’s compleet. De kinderen kunnen zelf aan de slag met het aanbrengen van de toppings.

Geef de kids wat rust

Lang aan tafel blijven zitten voor kinderen is niet eenvoudig en ook niet noodzakelijk. Geef ze wat afleidingsmogelijkheden zoals het kleuren van kleurplaten, bekijken van videofilms en een speelhoekje. Wanneer ze weer honger beginnen te krijgen, schuiven de kinderen vanzelf weer aan om ingrediënten te bereiden en op te eten.

0 Comment

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 arrow 0 arrow 1 3500 1 0 horizontal https://christmaslover.nl 300 1 1