27 augustus 2023
1050 Views

Wanneer zetten we de kerstboom op en wanneer tuigen we hem weer af?

De Kerstboom zorgt voor de centrale gezelligheid rondom de Feestdagen. Maar wanneer zetten we deze op en wanneer mag hij weer worden afgetuigd?

Traditioneel wordt in Nederland de kerstboom of na de Sinterklaasviering of 2 weken voor Kerstmis geplaatst. Officieel begint de kerstperiode vanaf 21 december dus de kerstboom opzetten zo rond 10 of 11 december is heel gebruikelijk. De laatste jaren zie we echter een verschuiving naar voren. Voor sommige gezinnen is 1 december de magische datum om de kerstboom op te tuigen. Echte kerstliefhebbers kunnen niet wachten en beginnen zelfs al half november met de kerstsfeer in huis te brengen. En dat is geen rare gedachte. We worden een stuk vrolijker van de Kerstperiode. Het eerder opzetten van de kerstboom is voor veel Nederlanders dan ook een alternatief medicijn tegen een stressvol bestaan. 

Ook voor het aftuigen van de kerstboom hanteren veel Nederlanders verschillende data. Ruimt de één de boom al op na de Oud & Nieuw verging. De grootste groep houdt 6 januari aan als aftuigdatum. De datum van 6 januari wordt aangehouden vanwege Driekoningen. Het officiële einde van de kerstperiode. Op deze dag vieren de christenen het bezoek van drie wijzen aan het kind Jezus in Bethlehem. Een wonderlijke ster heeft hen tot hem geleid.

0 Comment

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 arrow 0 arrow 1 3500 1 0 horizontal https://christmaslover.nl 300 1 1