8 oktober 2023
494 Views

Kerstinkopen in Duitse supermarkten: Een wereld van goedkopere prijzen, unieke producten en overvloedige Keuze

Waar doen we dit jaar onze Kerstboodschappen? Dan zou dit artikel best wel eens voor de nodige inspiratie kunnen zorgen. Want de grens overgaan naar ons buurland Duitsland is wellicht een tip die u nog lang zal heugen.

Waarom in Duitsland boodschappen doen?

Nou was het bezoeken van Duitse supermarkten al populair onder Nederlanders, maar met de stijgende prijzen is de populariteit ook verder gestegen. Maar naast goedkope prijzen bieden de Duitse supermarkten u nog veel meer. Dus de Kerstboodschappen dit jaar in Duitsland doen, is nog niet zo goed. Maar waarom precies?

Veel eerder kerst in de Duitse supermarkt

Omdat de Duitsers geen Sinterklaas vieren en die traditie ook niet kennen, komt het kerstseizoen in Duitsland veel eerder op gang. En dat zie je bijvoorbeeld als eerste terug in de Duitse supermarkten. De ‘Weinachts’ gerelateerde producten stromen vanaf eind september al de supermarkt binnen. En de ‘adventskalender’ mogelijkheden zijn eindeloos. 

Goedkopere prijzen

Eén van de eerste dingen die je zult opmerken bij het winkelen in een Duitse supermarkt tijdens de feestdagen, is de aantrekkelijke prijsstelling en het aantal aanbiedingen. In vergelijking met veel andere Europese landen, bieden Duitse supermarkten vaak lagere prijzen voor kerstgerelateerde producten.

Unieke producten

Naast de prijzen, bieden Duitse supermarkten ook een breed scala aan unieke kerstproducten aan, die je elders misschien niet kunt vinden. Denk aan ambachtelijke Duitse lekkernijen zoals Stollen (een traditioneel kerstbrood), Lebkuchen (kerstkoekjes), en Glühwein (warme kruidenwijn). Deze producten brengen de smaken en geuren van een Duitse kerst rechtstreeks naar je keuken.

Uitgebreidere Keuze

Een ander opvallend kenmerk van Duitse supermarkten tijdens het kerstseizoen is de overvloed aan keuze. Of je nu op zoek bent naar verschillende soorten kerstgebak, worstjes, kazen, of exotische ingrediënten voor je kerstmaaltijd, je zult versteld staan van de verscheidenheid aan opties die beschikbaar zijn. Het is bijna alsof elke supermarkt een mini-kerstmarkt op zichzelf is.

Een Echte Kerstsfeer

Winkelen in een Duitse supermarkt tijdens de kerstperiode is niet alleen een kwestie van producten kopen; het is ook een kans om de authentieke kerstsfeer van Duitsland te proeven. De gangpaden zijn prachtig versierd met kerstverlichting, kerstbomen en feestelijke decoraties. De sfeer is warm en gastvrij, en je zult jezelf onderdompelen in de geest van het seizoen terwijl je door de winkel loopt. Enne een authentieke Duitse kerstmarkt is er altijd in de buurt. 

Podcast Christmaslover.nl

Naast leuke artikelen over Kerstmis hebben wij ook onze eigen podcast serie Christmaslover.nl. Daarin gaan wij met verschillende mensen in gesprek om te praten over de gezelligste tijd van het jaar. Eén van de gasten heeft Duitse roots waardoor kerstvieren in Duitsland uitgebreid aan bod is gekomen.

0 Comment

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 arrow 0 arrow 1 3500 1 0 horizontal https://christmaslover.nl 300 1 1