10 oktober 2023
515 Views

Kerstmis over de wereld: unieke tradities en vieringen in verschillende landen

Verenigde Staten: Kerstman en overvloedige Feesten In de Verenigde Staten is Kerstmis een tijd van uitbundige vieringen. Families versieren hun huizen met lichten en kerstversieringen, terwijl ze cadeaus onder de kerstboom plaatsen. De komst van de Kerstman is een belangrijk onderdeel, waar kinderen cadeaus van hem ontvangen. Kerstdiners met traditionele gerechten zoals kalkoen en cranberrysaus... Read More

Verenigde Staten: Kerstman en overvloedige Feesten

In de Verenigde Staten is Kerstmis een tijd van uitbundige vieringen. Families versieren hun huizen met lichten en kerstversieringen, terwijl ze cadeaus onder de kerstboom plaatsen. De komst van de Kerstman is een belangrijk onderdeel, waar kinderen cadeaus van hem ontvangen. Kerstdiners met traditionele gerechten zoals kalkoen en cranberrysaus zijn gebruikelijk, gevolgd door het delen van zoete lekkernijen zoals koekjes en taarten.

Mexico: Posadas en La Nochebuena

In Mexico begint de kerstviering op 16 december met de “Posadas”, een re-enactment van Maria en Jozef die op zoek zijn naar een plek om te verblijven. Familieleden en vrienden gaan van huis tot huis, zingend en vragend om onderdak. Op kerstavond, bekend als “La Nochebuena”, komen gezinnen bijeen voor een feestelijk diner met traditionele gerechten zoals tamales en ponche, een warme vruchtendrank.

Kersttruien-winkel.nl

Zweden: Luciafeest en Julbord

In Zweden wordt Kerstmis gevierd met het Luciafeest op 13 december. Een meisje gekleed als Sint Lucia draagt een kaarsenkroon op haar hoofd en zingt kerstliederen. Families komen samen voor het “Julbord”, een feestelijk kerstbuffet met gerechten zoals gravad lax (gemarineerde zalm), gehaktballetjes, en glögg, een warme kruidige wijn. Op kerstdag worden cadeaus uitgewisseld en genieten mensen van gezellig samenzijn.

Australië: Barbecues en strandvieringen

Aangezien Kerstmis in Australië tijdens de zomer valt, zijn de vieringen anders dan in andere delen van de wereld. Mensen genieten van barbecues in de achtertuin, picknicks in parken en zelfs strandvieringen. Een populair symbool is de “Christmas bush”, een inheemse boom met rode bloemen. Ook worden er vaak kerstliederen gezongen in openluchtconcerten en worden er vuurwerkshows georganiseerd.

Japan: Kerst als commercieel evenement

In Japan wordt Kerstmis voornamelijk gezien als een commercieel evenement in plaats van een religieuze viering. Hoewel het christendom geen grote religieuze betekenis heeft in de Japanse cultuur, heeft het land Kerstmis omarmd als een tijd voor cadeau-uitwisseling, romantische dates en feestelijke versieringen. Winkels, warenhuizen en restaurants zijn prachtig versierd met kerstverlichting en kerstbomen, en er worden kerstkoopjes en speciale aanbiedingen gehouden. Kerstavond is vooral populair onder koppels, waarbij romantische diners en wandelingen onder de verlichte straten een belangrijk onderdeel zijn van de vieringen.

2 Comments
  • 26 november 2023 at 12:17

    I always spent my half an hour to read this blog’s articles or reviews every day along with a
    cup of coffee.

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 arrow 0 arrow 1 3500 1 0 horizontal https://christmaslover.nl 300 1 1