17 augustus 2023
172 Views

Sfeervolle kaarsen: Een warme toevoeging aan het vieren van Kerst

Kerstmis is de tijd van warmte, gezelligheid en betovering. Er is geen betere manier om deze sfeer te creëren dan met kaarsen. Deze eeuwenoude traditie heeft een speciale plaats in ons hart en voegt een vleugje magie toe aan de feestdagen. In aanloop naar de donkere dagen voor Kerst geeft het ons een vleugje warmte en een vrolijk gevoel. Laten we eens kijken naar de verschillende soorten kaarsen, hoe ze bijdragen aan de kerstsfeer en hoe je ze vooral veilig kunt gebruiken.

Een scala aan kaarsen voor de warme Kerstmagie

Kaarsen zijn verkrijgbaar in diverse vormen, kleuren en maten, waardoor je eindeloos kunt variëren en je eigen unieke sfeer kunt creëren. Enkele populaire soorten kaarsen die perfect zijn voor Kerstmis zijn:

 • Dinerkaarsen: Deze lange, slanke kaarsen zijn ideaal voor een klassieke tafelsetting. Plaats ze in kandelaars langs de dinertafel voor een elegante touch.
 • Theelichtjes: Deze kleine kaarsen zijn perfect om overal in huis te plaatsen. Ze passen goed in kerstversieringen, kransen en op vensterbanken voor een zacht glinsterend effect.
 • Geurkaarsen: Naast visuele schoonheid voegen geurkaarsen ook een aromatische dimensie toe. Kies geuren zoals kaneel, dennennaalden of kruidige cider om de geuren van Kerstmis tot leven te.
 • Decoratieve kaarsen: Deze kaarsen zijn er in allerlei vormen, van kerstmannen tot sneeuwvlokken. Ze voegen een speelse en feestelijke sfeer toe aan je interieur.

Wat is het juiste moment om kaarsen aan te steken

Kaarsen spelen een belangrijke rol in de kersttraditie en worden vaak ontstoken tijdens speciale momenten. Bijvoorbeeld:

 • Kerstavond: Het aansteken van kaarsen tijdens de kerstnachtdienst symboliseert het licht dat Jezus in de wereld heeft gebracht.
 • Kerstochtend: Het ontsteken van kaarsen bij het kerstontbijt voegt een vleugje magie toe aan de ochtend en zorgt voor een gezellige sfeer.
 • Kerstdiner: Dinerkaarsen geven een feestelijke uitstraling aan de tafel tijdens het kerstdiner, waar geliefden samenkomen om van elkaars gezelschap te genieten.
 • Donkere dagen: In aanloop naar Kerst geeft het aansteken van kaarsen het magische gevoel waar we allemaal naar op zoek zijn in deze periode.

De betovering van kaarsen tijdens Kerst

Kaarsen dragen bij aan de magie van Kerstmis door hun warme gloed en zachte schittering. Ze creëren een intieme en gezellige sfeer, waardoor zelfs de koudste winteravonden zich verwarmd en uitnodigend voelen. De dansende vlammen weerspiegelen de vreugde en hoop die bij de feestdagen horen en herinneren ons aan de eenvoudige genoegens van het leven.

BCC, altijd een oplossing in huis!

Waar koop ik de Maarssen voor Kerst?

Kaarsen voor Kerstmis zijn eigenlijk overal te vinden en te koop; in warenhuizen, gespecialiseerde decoratiewinkels, online retailers, tuincentra, drogisterijen en uiteraard tuincentra. Je kunt kiezen uit een breed scala aan stijlen, kleuren en maten die passen bij jouw persoonlijke smaak en interieur.

Veiligheid voorop

Hoewel kaarsen bijdragen aan een magische sfeer, is veiligheid van het grootste belang:

 • Toezicht: Laat kaarsen nooit onbeheerd achter. Zorg ervoor dat ze buiten het bereik van kinderen en huisdieren worden geplaatst.
 • Brandveilige ondergrond: Plaats kaarsen op stabiele, vuurvaste ondergronden om het risico op brand te minimaliseren.
 • Afstand bewaren: Houd kaarsen op voldoende afstand van brandbare materialen zoals gordijnen, decoraties en kerstbomen.
 • Blusmiddelen: Zorg ervoor dat je altijd een blusdeken of brandblusser bij de hand hebt, voor het geval er iets misgaat.

Kortom, kaarsen zijn een onmisbaar element van de kerstviering. Ze verlichten niet alleen onze huizen, maar ook onze harten, terwijl ze een warme en uitnodigende sfeer creëren die perfect past bij de magie van Kerstmis. Geniet van deze tijd van samenzijn en betovering terwijl je de vlammen van de feestdagen laat stralen.

1 Comment

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 arrow 0 arrow 1 3500 1 0 horizontal https://christmaslover.nl 300 1 1