19 augustus 2023
299 Views

Tien effectieve tips om de kerstsfeer te verhogen 

We tellen al weer af. Nu dat de zomervakantie zo goed als voorbij is, kijken we vooruit naar een nieuw ijkpunt in 2023. Steevast met stip op nummer één staan de feestdagen. De aanloop er naar toe doet menig harten sneller kloppen. Want warmte en gezelligheid kunnen we niet genoeg omarmen.

1. Decoratie in overvloed

Begin met het versieren van je huis met kleurrijke kerstversieringen, zoals lichtslingers, kerstballen, en kerstkransen. Voeg persoonlijke touch toe door handgemaakte decoraties en familiestukken te integreren voor een gezellige en authentieke sfeer. Natuurlijk hang je de ontvangen kerstkaarten op in de boom, op een lint of verspreid over het huis. De kaarsen kunnen aangestoken worden en ook extra kerstlampjes in het huis zorgt voor een warme en gezellig sfeer. 

GezondheidGezondheid

2. Geur van Kerst

Verhoog de kerstsfeer door geurkaarsen met winterse aroma’s zoals dennen, kaneel en pepermunt te branden. Je kunt ook een potpourri maken van sinaasappelschillen en kruidnagels voor een heerlijk kerstgevoel.

Kerstpakkettenkiezer.nl - Algemene banners

3. Feestelijke verlichting

Breng magie in de lucht met feestelijke verlichting binnen en buiten. Hang lichtslingers op, versier ramen met kerstlampjes en zorg voor een stralende sfeer die de duisternis van de winter verdrijft. Heb je weinig inspiratie? Bezoek een tuincentrum, warenhuis of surf eens rond op online winkels voor de nodige inspiratie. 

Cheerful couple is having fun in the city street at the Christmas night. Young man and woman are laughing and buying presents for their darlings and each other.

4. Kerstmuziek en -films

Creëer de perfecte kerstsfeer door kerstmuziek af te spelen en klassieke kerstfilms te bekijken. Denk aan “Home Alone” en “It’s a Wonderful Life”. Deze zullen je in een feestelijke stemming brengen en herinneringen oproepen aan vrolijke kerstdagen. Voor Kerstmuziek zou zo maar onze eigen playlist op Spotify een aanrader kunnen zijn.

De ultieme playlist van Christmaslover.nl

5. Samen Bakken

Bakken is een geweldige manier om gezelligheid te creëren. Bak samen met je familie of vrienden kerstkoekjes, taarten en andere lekkernijen. De geur van versgebakken lekkernijen draagt bij aan de feestelijke ambiance.

6. Adventskalender

Een adventskalender is niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Open elke dag een vakje met een kleine verrassing om de anticipatie en opwinding voor Kerstmis op te bouwen. Adventskalender koop je al vroeg in supermarkten, warenhuizen en bij tuincentrum. Tip; de Ikea adventskalender van het Zweedse concern die altijd wel ergens bij u in de buurt is.

7. Kerstboom Versieren

De kerstboom is het middelpunt van de kerstversieringen. Kies een mooie boom uit en versier deze met zorgvuldig uitgekozen ornamenten en lichten. Laat de boom stralen met jouw persoonlijke stijl. Belangrijk vraag is, wanneer tuig je de kerstboom op. Waar voorheen de boom pas na het vertrek van Sinterklaas werd opgetuigd, zien we steeds vroeger de bomen in huis staan. Inmiddels staan de bomen vanaf 1 december in al een deel van de Nederlandse huiskamers. Echte Christmaslover houden geen rekening met Sinterklaas en hebben al vroeg de boom staan; hoe eerder hoe beter is daarbij het uitgangspunt.

8. Bezoek een tuincentrum of Kerstmarkt

Het bezoeken van een tuincentrum of Kerstmarkt in aanloop naar Kerstmis is eigenlijk de ultieme tip om in de sfeer te komen. Al vanaf de herfstvakantie laten de tuincentra bezoekers welkom heten met hun speciale kerstshows. Daarmee kom je helemaal in de kerststemming en geniet je van de ultieme magische sfeer. Natuurlijk mag een bezoek aan een kerstmarkt niet ontbreken. Dat kan bij je in de buurt – immers in ieder dorp wordt tegenwoordig wel gezellige kleine kerstmarkten georganiseerd. Dat kan ook bij een bijzondere kerstmarkt in binnen- en buitenland. Bij sommige bijzondere evenementen dien je daarvoor wel entree te betalen. Andere grotere en bijzondere kerstmarkten zijn zonder entree. Verstandig is een bezoek vooraf te plannen en wellicht is het idee om er een lang weekend van te maken. Kerstmis kan wat dat betreft niet lang genoeg duren.

9. Uitnodigende tafelsetting

Voorzie je eettafel van een feestelijke tafelsetting met kersttafelkleden, servetten en decoraties. Of maak vooraf een menu en print die uit zodat je gasten weten wat ze tijdens het Kerstdiner kunnen verwachten. Voeg kaarsen en kerstbloemen toe om de perfecte ambiance te creëren voor een heerlijke kerstmaaltijd.

10. Geef Terug

Kerstmis gaat ook om vrijgevigheid en samenhorigheid. Overweeg om de kerstsfeer te verhogen door deel te nemen aan liefdadigheidswerk of een kerstcadeau te geven aan iemand in nood. Het delen van liefde en zorg draagt bij aan de ware betekenis van Kerstmis.

Conclusie:
Met deze 10 tips kun je de kerstsfeer in aanloop naar Kerstmis flink verhogen en maak je er iets meer van dan alleen een aantal fijne dagen. Of je nu kiest voor traditionele elementen of wat meer eigentijdse accenten, het belangrijkste is dat je geniet van het creëren van een warme en magische sfeer voor jou en je dierbaren tijdens deze speciale tijd van het jaar.

0 Comment

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 arrow 0 arrow 1 3500 1 0 horizontal https://christmaslover.nl 300 1 1