13 juli 2023
320 Views

Kerstverlichting in een energiecrisis, en nu?

De afgelopen jaren pakten we flink uit met Kerst. De feestverlichting nam een centrale rol in. Hoe meer sfeerverlichting hoe beter. Maar nu dat we in een energiecrisis zitten, heeft dat dit jaar enkele aanpassingen nodig. Hoe gaan we tijdens Kerst om met de kosten voor stroom?

Dure decembermaand

De maand december is normaliter al de duurste maand van het jaar. Maar met geëxplodeerde prijzen voor gas en elektriciteit wordt de feestmaand dit jaar wel erg duur. Ook het gebruik van kerst- en sfeerverlichting gaat dit jaar flink in de papieren lopen. Door het maken van slimme keuzes, kan je ondanks de stijgende prijzen toch genieten van de kerstverlichting. 

Led-verlichting

Als het gaat om kosten dan heb je dit maar één keuze en dat is het kiezen van led-verlichting. Gebruik van gloeilampen is niet meer van deze tijd en bovendien behoorlijk kostbaar in het gebruik. Maar ook in led-verlichting zitten grote verschillen. Laat je niet altijd verleiden tot de hoogte van de prijs van de verlichting. De op het oog goedkope aanschafwaarde, kan in de praktijk zou maar leiden tot de nodige hogere verbruikskosten. Vaak is goedkoop dan ook duurkoop. Bestudeer daarom goed de verpakking en kijk daar naar het verbruik van de lampjes. Het verschil in keuzes kan je zo maar de nodige besparingen opleveren. 

Vervang je oude kerstverlichting

Innovatie komt met de jaren en leveranciers weten steeds betere en zuinigere producten te maken. Oude kerstverlichting is over het algemeen dan ook minder zuinig dan de huidige verplichting. Dus maak zeker dit jaar de keuze door te kiezen voor zuinige led-lampjes. Qua aanschaf zijn ze wel wat duurder maar deze investering verdien je in enkele jaren terug vanwege het feit dat ze zuiniger zijn. 

Zet een timer aan of let op het aantal uren van gebruik

In december (en soms al veel eerder) willen we zo veel mogelijk van de sfeer van Kerstmis genieten. Zo zetten we ook overdag al de kerstverlichting aan of vergeten we ’s avonds de verlichting uit te zetten. Bijvoorbeeld voor de buitenverlichting waardoor er extra stroom wordt verbruikt zonder dat we er eigenlijk veel van kunnen genieten. Denk in die gevallen eens aan een timer. Opgeteld levert dat toch een aardige besparing op.

Iets meer gematigdheid

De energiecrisis zorgt voor buitengewone hoge lasten. Besparen levert ietwat voordeel op maar in deze tijden is het wellicht iets simpeler om iets minder uitbundig te zijn. Laat de verlichting eens uit en doe het met minimalistische kerstverlichting. En houdt bijvoorbeeld ook uw verbruik in de gaten met behulp van uw slimme meter. Gezelligheid staat voorop maar een extra mentale crisis door de toch al hoge prijzen van het verbruik van stroom; daar wordt niemand gelukkiger van. 

Overstappen op andere energiemaatschappij

Elk jaar mogen de energieleveranciers op twee vaste data de energieprijzen aanpassen. Op 1 januari en op 1 juli mogen alle energieleveranciers bepalen of zij hun tarieven aanpassen. Dit zijn dan ook uitstekende momenten om over te stappen. Je kan natuurlijk zelf op zoek naar de beste deal maar waarom zou je dat doen als er hele goede vergelijkingssites zijn te vinden? Tuurlijk krijgen zij daarvoor een kleine commissie, toch loont het zoeken naar de ‘beste deal’ via zo’n site in financiële zin. Overstappen.nl is bijvoorbeeld zo’n site.

Overstappen.nl

Vergelijken, overstappen en besparen. Dat is het doel. Simpel toch? Doe je het zelf, dan blijkt het erg tegen te vallen. Het onderzoeken van alle aanbieders, hun verschillende producten en de daarbij behorende voorwaarden is een dagtaak op zich. Bij Overstappen.nl vinden wij dat vergelijken makkelijker moet kunnen. Wij doen het voorwerk voor je: de aanbieders en hun producten presenteren we op een rij. Alle informatie helder in een overzicht, zodat jij met alle kennis kunt vergelijken. Dat geldt niet alleen voor energieleveranciers, dat geldt ook voor autoverzekeringen, internet & TV, energiecollectieven, zonnepanelen en woonverzekeringen. Laat je verrassen en kijk of jij geld laat liggen met je huidige energieleverancier.

1 Comment

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 arrow 0 arrow 1 3500 1 0 horizontal https://christmaslover.nl 300 1 1