12 juli 2023
146 Views

Misschien wel het leukste kerstuitje van België in de Kerstvakantie

Tijdens de Kerstvakantie zijn steeds meer pretparken open. Ze transformeren steeds vaker tot een winterlandschap vol van magische attracties, magie en shows. Plopsaland de Panne is het meest bezochte pretpark van België. Die denkt dat het alleen voor kinderen is, heeft het mis. In de kerstvakantie pakken zij ook dit jaar weer uit met ‘Winter Magic’. Plopsaland de Panne is in die periode dan ook misschien wel het leukste kerstuitje van België.

Wat is Plopsaland de Panne

Plopsaland de Panne is het meest bezochte pretpark van België en is een themapak van het bekende Studio 100. Het park is gelegen in de Belgische gemeente de Panne aan de Noordzeekust en de Frans grens. Het ligt op ongeveer 280 kilometer van Utrecht. Het park is genoemd naar de bekende kinderprogramma’s van het Belgische Studio 100 zoals Kabouter Plop en Samson en Gert. Een deel van de attracties zijn ook aangekleed in de stijl van bekende programma’s. Jaarlijks bezoeken meer dan een miljoen mensen het park dat in 2000 voor het eerst haar poorten opende. De meeste attracties zijn ontworpen voor kinderen vanaf 1 meter en het is dan ook het leukste pretpark voor vooral jonge kinderen. Toch is er voor volwassenen ook het nodige te beleven. En met name in de Kerstperiode is de sfeer overweldigend. 

Winter Magic

‘Winter Magic’ is het magische thema dat bezoekers tijdens de wintermaanden wordt voorgeschoteld. Vanaf 11 november tot en met 5 januari staat het Belgische pretpark in het teken van een ‘magisch winterlandschap’. Wil jij een echte magische winterdag beleven? Dat kan in Plopsaland De Panne! Het park wordt tijdens Winter Magic getransformeerd in een wondermooi winterlandschap met honderden kerstbomen, kleurrijke kerstballen en duizend-en-één betoverende lichtjes. Zo zag je Plopsaland De Panne nog nooit! Verwen je aan de knisperende kampvuren of een warme chocolademelk. Wanneer de avond valt, toveren magische figuren de gevel van Mayaland om tot een feeëriek decor voor de onvergetelijke spektakelshow Luminaria. Laat je betoveren door een winters verhaal vol videoprojecties, muziek, licht en speciale effecten. 

Ketnet op Plopsaland

De ouders met jonge kinderen kennen ongetwijfeld de Belgische zender Ketnet. De Belgische publieke zender gericht op jonge kinderen. Al van bij de start van de zender is er een divers aanbod aan programma’s van Vlaamse bodem. Ketnet begon als een zender voor 4- tot 15-jarigen. Er werden programma’s uitgezonden voor jonge tieners. Ketnet organiseert jaarlijks enkele evenementen waarop het haar kijkers uitnodigt. In de week na Kerstmis (van 26 tot en met 30 december) strijkt Kenet neer op het Belgische pretpark Plopsaland de Panne. Het wordt een echte coole winter met al je Ketnet helden in het pretpark. Ketnet maakt de kerstvakantie extra gezellig en komt naar je toe met Ketnet Kerst in Plopsaland De Panne!

Zoek de winter op in Plopsaland de Panne

Niets is heerlijker dan met een dikke jas, een mooie sjaal en een paar handschoenen de kou te trotseren tijdens een dagje Winter Magic in Plopsaland De Panne… Is dat toch nog iets te fris voor jou? Dan heeft Plopsaland De Panne deze winter alles in huis om jou op te warmen! Tijdens Winter Magic, tijdens de volledige kerstvakantie, wordt Plopsaland De Panne nog magischer dankzij honderden kerstbomen, fonkelende lichtjes, heel wat extra animatie én heerlijke warme snacks en dranken! Dé ideale opwarmer tijdens een dagje Plopsaland De Panne vind je in het F.C. De Kampioenen Café. Bestel er net als Marcske ne warme choco van Cécémel aan de enige echte toog van Pascalleke op het Dorpsplein! Bovendien vind je er ook enkele decors uit de serie, waaronder het café, de antiekzaak van Fernand en de studio van Radio Hallo. Echte kampioenenfans mogen dit niet missen!

Zin in nog meer warme chocolademelk? Ga dan zeker eens langs bij Mr. Spaghetti, De Gouden Wafel of één van de vele andere horecapunten! Bovendien krijg je bij aankoop van een warme Cécémel een code waarmee je een gratis postkaart, met een eigen foto en een warme wens, kan versturen. Als dat geen mooi gebaar is!

Winters genieten

Op het Dorpsplein vind je exclusief tijdens Winter Magic de gezellige winterchalet van Smeets, het beroemde jenevermerk uit Hasselt. Je kan er kiezen uit 6 soorten jenever, van appel en citroen tot zelfs hazelnoot! Aan jou de keuze! Bij de vuurkorf midden op het Dorpsplein geniet je van je chocomel of jenever samen van kerstdeuntjes en de winterse sfeer…

Tickets met korting

De prijs van de ticket is bij Plopsaland de Panne verschillend en gebaseerd op de lengte van de bezoeker. Kleine kinderen mogen Plopsaland gratis bezoeken. Ben je tussen de 85 en 99 centimeter dan kost een ticket € 17,99. Bezoekers groter dan 1 meter betalen een ticketprijs van € 48,50. Senioren van 70+ betalen een ticketprijs van € 17,99 (op vertoon van identiteitskaart) en bezoekers met een officiële identificatie van een handicap betalen een ticketprijs van € 43,50. Het is ook mogelijk alleen een avondticket aan te schaffen wanneer het pretpark in de avonduren is geopend. Vanaf 17.00 uur betaal je dan een ticketprijs van € 38,00. Alle prijzen zijn per persoon. Speciaal voor de bezoekers van deze website biedt Plopsaland de Panne een extra discount tijdens de kerstperiode. Klik op onderstaande banner om die discount te bemachtigen.

Openingsdagen Winter Magic

Plopsaland de Panne is tijdens ‘Winter Magic’ niet iedere dag geopend. Kijk bij het boeken van je tickets goed op welke dagen ze wel geopend zijn. 

De openingsdagen in november zijn: 11, 12, 15, 18, 19, 22, 25, 26 en 29 november 2023.

De openningsdagen in december zijn: 2, 3, 6, 9, 10, 13, 16, 17, 20, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 en 31 december 2023

De openingsdagen in januari zijn: 1, 2, 3, 4 en 5 januari 2024. 

Openingstijden

De openingstijden van ‘Winter Magic’ zijn diverse. In het weekend zijn de openingstijden van 10.00 tot 17.30. Op doordeweekse dagen geopend van 10.30 tot 17.30. Van 23 tot en met 30 december is het park geopend van 10.00 tot 19.00 uur. Op oudejaarsdag (31 december) van 10.00 tot 17.30. Van 18.30 tot en met 00.30 is er zelfs een New Year’s Eve feest op het park. Voor New Year’s Eve heb je een speciaal eventticket nodig. Het is een bijzonder evenement. Zie hieronder de aankondiging van het evenement van vorig jaar. 

0 Comment

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 arrow 0 arrow 1 3500 1 0 horizontal https://christmaslover.nl 300 1 1