13 juli 2023
187 Views

Is gourmetten ook in 2023 nog de Kersthit van het jaar?

Misschien wel één van de meest gevraagde vragen in de kersttijd: Wat eten we dit jaar met Kerst? Kiezen we voor een culinair eigen gemaakt hoogtepunt? Kiezen we voor gemak en gaan we uiteten? Maken we gebruik van de bijna kant-en-klare pakketten van de supermarkten of traiteur? Of kiezen we toch voor gezelligheid en gemak door te kiezen voor dé kerstklassieker en de all time favorites van vele Nederlanders en Belgen: gourmetten.

Gourmetten is en blijf populair

Gourmetten is sinds de jaren 70 populair in Nederland. Na een zeer geslaagde promotiecampagne door het toenmalige Voorlichtingsbureau Vlees en het Bedrijfschap Slagerbedrijf is Nederland massaal aan het gourmetten geslagen. Veel Nederlanders (zelfs meer dan de helft van de gezinnen) kiezen met Kerst weer voor de gourmet. Ook de ontwikkeling naar het eten van minder vlees en steeds meer kiezen voor vleesvervangers heeft geen nadelige invloed op de populariteit van gourmetten. 

Wat mag je niet missen bij gourmet?

Natuurlijk is een goed gourmetstel een must. Mocht je oude gourmetstel verouderd zijn dan is de kerstperiode het ideale moment om een nieuw gourmetstel aan te schaffen. Omdat leveranciers weten dat het gourmetten het populairste ‘gerecht’ is tijdens de feestdagen, duikelen de aanbiedingen over elkaar heen. Keus genoeg wat dat betreft. Maar ondanks het feit dat gourmetten eenvoudig, gezellig en weinig tot geen moeite kost, is een goede voorbereiding wel een must. Denk daarom goed na wat je gasten serveert met de maaltijd. Zorg voor voldoende olijfolie of boter. Kruiden en diverse sauzen voor extra smaak. Voldoende variatie in vlees, vis, gevogelte en vleesvervangers. Uitgebreid pakket aan groenten, stokbrood, eieren en / of pannenkoekbeslag. 

Hoeveel vlees, vis en vleesvervangers heb je per persoon nodig?

Als je dan hebt gekozen voor het gourmetten en je hebt zicht op wat je je gasten voorschotelt dan blijft nog de vraag over hoeveel vlees of vleesvervangers per persoon wordt gegeten? Al mogen bijgerechten zoals stokbrood, patat, groenten, pannenkoeken en eieren niet ontbreken; de hoofdmoot van het gourmetten is en blijft vlees, vis en vleesvervangers. De gemiddelde hoeveelheid per persoon is ongeveer 400 tot 400 gram vlees. Voor grote vleesweters is dat 500 tot 600 gram. Voor kinderen geldt als richtlijn 250 tot 300 gram. 

Waar komt gourmetten eigenlijk vandaag?

Gourmetten is afkomstig uit Zuid-Korea en is in de jaren ’70 – ’80 steeds populairder geworden in Nederland en andere landen. Het samen eten en het samen bereiden van het voedsel zorgt ervoor dat gourmetten al jaren het populairste Kerstgerecht is. En… de keuze is reuze.

Er zijn veel verschillende soorten gerechten die op gourmetteams kunnen worden bereid, variërend van vlees, vis, groenten en amdere snacks met als afsluiting een lekker dessert. Het is een flexibele en veelzijdige manier van koken die geschikt is voor iedereen, ongeacht culinaire vaardigheden of persoonlijke voorkeuren. Gourmetten is een leuke en gemakkelijke manier om samen te komen en te genieten van heerlijk eten. Het is een geweldige ervaring voor mensen van alle leeftijden en achtergronden. Dus als je op zoek bent naar een nieuwe en leuke manier om met vrienden en familie samen te komen, overweeg dan gourmetten!

Compleet gourmetpakket, gratis bezorgd en zonder afwassen achteraf

Kerstmis is een tijd van genieten en het liefst zonder stress. Wat zou het dan heerlijk zijn dat de gourmetschotels aan huis worden bezorgd en dat u na afloop niet hoeft af te wassen. Dat is mogelijk bij Barbecue & Gourmet. Een uitgebreid assortiment aan gourmetschotels, salades en sauzen. Er is keuze uit onder andere Vis gourmet – vlees gourmet – vegetarisch gourmet & halal gourmet, Alles is mogelijk! Ook extra gourmetgerechten zoals Streetfood, Fingerfood, Surf & Turf is verkrijgbaar bij deze leverancier die zowel in Nederland als in België bezorgd. En afwassen? Geluk bij onze partner Barbecue & Gourmet is dat inclusief: je mag alle vuile vaat in de bijgeleverde kratten retour geven aan de chauffeur die alles komt ophalen. En de reviews over de dienstverlening van deze partner? Deze zijn prima tot uitstekend. Bbqengourmet.nl verzorgt de catering door heel Nederland en België. U kunt bij Bbqengourmet.nl voor elke gelegenheid bestellen. Bbqengourmet.nl bezorgt aan huis, bij groepsaccommodaties en vakantieparken, bedrijven en op buitenlocaties. Met meer dan 25 jaar ervaring regelt Bbqengourmet.nl een perfecte barbecue of gourmet door heel NL voor elke gelegenheid.

Vieze geurtjes te lijf en ventileren

Tijdens het bakken in de woonkamer of keuken van de lekkerste gourmetvarianten is het belangrijk goed te ventileren. Gourmetters worden met regelmaat geconfronteerd met prikkende ogen. Dat wordt vooral veroorzaakt door de grote hoeveelheid fijnstof in de licht. Ventileer daarom goed. Ook gebruik van citroen en azijn zijn producten waarmee je de geur in je huis aan kan pakken.  Azijn neutraliseert een vieze lucht en citroen zorgt voor een frisse geur in huis. Breng een pan met azijn en citroenpartjes aan de kook. Laat dit een uur op een zo laag mogelijk vuur staan, zonder deksel. Heeft u in de rest van het huis ook last van vieze geuren? Zet dan bakjes azijn op verwarmingen door het hele huis. Ook kaarsen en wierook zorgen ervoor dat de vieze luchtjes worden gemarkeerd. 

Hoe werken de gourmetstellen van Barbecue & Gourmet

Wij kennen de gourmetstellen als elektrische apparaten waar iedereen mee uit de voeten kan. Onze partner Barbecue & Gourmet gebruikt andere stellen zodat je ook in een groter gezelschap en op lange tafels uit de voeten kan, zonder elkaar in de weg te zitten rondom de individuele gourmetplaten. Zie onderstaand filmpje voor de uitleg.

0 Comment

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 arrow 0 arrow 1 3500 1 0 horizontal https://christmaslover.nl 300 1 1