31 juli 2023
150 Views

Wat zijn in 2023 de leukste concerten om in de ultieme kerstsfeer te komen?

All I want for Christmas is you, So this is Christmas, Driving home for Christmas, Sana Clause is coming to town, It’s the most wonderful time of the year en let it snow let it snow.

Maar na kerstmarkten, kerstuitjes, kerstfilms, kerstradio en kerstsfeer kan je ook in concertzalen genieten van al het mooie dat kerst heeft te bieden. Maar wat zijn nou de kerstconcerten die je niet mag missen?

Christmas with André Rieu

Op 15, 16 en 17 december 2023 kun je weer genieten van André’s magische evenement in een prachtige winterse setting. Laat je betoveren in André’s majestueuze kerstdecor compleet met sneeuw, ijsbanen en kroonluchters. Geniet van een onvergetelijke avond met de mooiste kerstklassiekers, romantische walsen en prachtige aria’s en songs van over de hele wereld.

De kerstconcerten vormen een van de hoogtepunten van het jaar en nemen het publiek mee naar de wereld van klassieke en romantische muziek, walsen, aria’s en musicalsongs, en uiteraard kerstliedjes, in een prachtige, romantische omgeving – André’s eigen Winter Wonderland.

Afgelopen Kerstmis genoten meer dan 50.000 fans uit de hele wereld van „Kerstmis met André“  in zijn woonplaats Maastricht.  Mis de kans niet om dit onvergetelijke muzikale evenement mee te maken, en vier Kerstmis met André Rieu – muziek voor het hart, herinneringen voor het leven!

Santa Clause is coming to town

Santa Claus is coming to town! Op zaterdag 23 & zondag 24 december wordt de Ziggo Dome ondergedompeld in winterse kerstsferen tijdens het kerstspektakel Santa Claus is coming to town, met niemand minder dan Frank Lammers als kerstman.

Tijdens deze show wordt het verhaal verteld van de kerstman, gespeeld door Frank Lammers. Naast Frank Lammers zullen Jelka van Houten, Soy Kroon, Willemijn Verkaik, Buddy Vedder, Holly Mae Brood en Emma Heesters in deze spectaculaire, muzikale familieshow meespelen. Het Noordpool Orkest speelt deze avond alle bekende kerstnummers, muziek uit de bekende kerstfilms, maar ook songs die passen in het kerstverhaal. Er worden beelden getoond uit klassieke en recente kerstfilms die iedereen kent en het ultieme kerstgevoel opwekken. Deze geheel nieuwe show staat garant voor veel nostalgie, sfeer, muzikaliteit, gezelligheid en uiteraard het ultieme kerstgevoel.

Classical Christmas

Beleef het ultieme concert met kerstklassiekers van wereldberoemde componisten. In de hoofdrol pianist Jan Vayne en The Bach Choir & Orchestra of the Netherlands. De optredens starten vanaf 8 december en de concerten worden op verschillende locaties in het land gehouden.

Christmas with Vivaldi

Het programma voor de pauze is een unieke samensmelting van de twee beroemdste werken die Vivaldi componeerde: het Gloria in D en ‘Winter’ uit De Vierjaargetijden. Het Gloria in D is het barokgezelschap op het lijf geschreven waarbij sopraan Olga Zinovieva en mezzosopraan Melina Meschkat de schitterende aria’s vertolken.

De musici van The Bach Orchestra of the Netherlands laten in Vivaldi’s ‘Winter’ horen waarom zij tot de top van de Europese barok behoren. Jan Vayne improviseert in de stijl van Vivaldi zoals hij dat alleen kan: virtuositeit gekoppeld aan pure devotie.

Traditional Christmas

Na de pauze wordt u meegenomen in een totaal andere sfeer met onder andere bekende kerstklassiekers: Silent Night, God rest you merry gentlemen, Last Christmas, Ave Maria en O Holy Night. Geniet van de sprankelende optredens van solisten sopraan Olga Zinovieva en sopraan Eva Schuurman.

Jan Vayne

De pianovirtuoos zorgt voor ontroerende momenten tijdens het Classical Christmas Concert. Wars van vaste gewoonten of muzikale dogma’s improviseert hij er lustig op los. Wees getuige van de indrukwekkende interactie tussen deze uitzonderlijke pianist en The Bach Orchestra of the Netherlands. Puur, warm en sfeervol in de dagen voor kerst!

Musici

The Bach Choir & Orchestra of the Netherlands
Jan Vayne, pianist
Olga Zinovieva, sopraan
Eva Schuurman, sopraan
Melina Meschkat, mezzosopraan
Pieter Jan Leusink, dirigent

0 Comment

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 arrow 0 arrow 1 3500 1 0 horizontal https://christmaslover.nl 300 1 1