27 september 2022
244 Views

Dit zijn dé kersttrends voor 2022?

Ieder jaar vragen we ons massaal af wat dé kersttrends worden voor Kerst. Als één ding zeker is, is dat de gekozen of benoemde kersttrends niet homogeen zijn. Er zijn door de diverse websites, voorspellers, tuincentra en leveranciers grote verschillen waar te nemen. Er is maar één groep die echt bepalen wat de kersttrend van 2022 wordt; en dat zijn de consumenten in Nederland & België.

Toch zoeken we vooraf massaal naar de gepresenteerde kerntrends. En terecht; want zeg nou eerlijk, hoe meer Kerst we vooraf kunnen opsnuiven, hoe beter we ons voelen. Dus ook de Chrismaslovers hebben al vroeg dit jaar gebeld met leveranciers, contacten gelegd in het buitenland, tuincentra bezocht, beurzen bezocht om al het nieuws tot ons te laten komen. Op basis van al die informatie zetten we een aantal trends voor u op een rijtje. Dit zijn dé kersttrends voor 2022.

Trend 1: Winter Wonderland

Wit als kleur van de winter is een trend dit jaar die niet te vermijden is. Het gevoel van een échte Winter Wonderland brengt menig Nederlander in vervoering tijdens de donkere dagen van het jaar. Wit is een tijdloze tint die je makkelijk kunt combineren met keer mar ook met zachte en natuurlijke tinten. Wit gecombineerd met klassieke Kerstkleuren zorgen voor een feestelijke, klassieke uitstraling zonder de nodige extra bling bling.

Trend 2: The Royal Christmas Party

Ingegeven door de populaire Netflix Christmas movie A Christmas Prince zien we de sfeer van the Royal Christmas party als trend voor dit jaar. Gebruik van de klassieke kerstkleuren is een must en het gaan over de top het uitgangspunt. De klassieke kerst men een Britse knipoog waarbij alles groots en veel is, is een manier om je helemaal onder te dompelen in je eigen Royal Christmas Party. Leef je uit!

Trend 3: The minimalistische kerst

Als echte Christmaslover kunnen we het eigenlijk niet voorstellen maar de minimalistische kerst zien we steeds vaker op duiken. Voor mensen die niet groots willen uitpakken maar wel iets meer willen dan niets; is de minimalistische kerst ontwikkeld. Bij de minimalistische kerst is ‘less is more’ het devies, maar wel allemaal stijlvol gedecoreerd. Een mooie decoratie, een kleine verlichte kerstboom in een glazen pot of alleen wat verlichting met hier en daar een kerstbal. En met de energiecrisis waar we midden in zitten, is wellicht een minimalistische kerst geen overbodige luxe. Elegant en eenvoudig is hét toverwoord voor deze trend.

Trend 4: Koper de nieuwe kerstkleur van het jaar

Waar bij een klassieke kerst rood de boventoon voert, daar zien we dit jaar heel opvallend een nieuwe kleur opdoeken; koper. Volgens sommigen kenners is koper het nieuwe kerstgoud van dit jaar. De winst bij deze ‘kleur’ zit hem met name in de combinatie. Het geeft net dat beetje extra warmte en het kan prima combineren met alle andere kleuren die je gebruikt. Koper is dat jaar echt helemaal in. 

Trend 5: Let there be Love

We leven in een wereld van crisissen; woningnoodcrisis, vluchtelingencrisis, energiecrisis en klimaatcrisis. De wereld kan wel wat meer liefde gebruiken. Liefde als rustbrenger. Liefde als verbinder en liefde als een teken van rust in een stressvolle wereld en periode. Bij dit thema kan alles, wat het is de liefde die versmelt en ideeën bij elkaar brengt. Momenten van genieten zijn schaars en worden gekoesterd tijdens Kerst 2022. De specifieke keuze voor kleuren, ballen, pieken, lampen en slingers is ondergeschikt. De keuze ingegeven door liefde is altijd goed. 

0 Comment

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 arrow 0 arrow 1 3500 1 0 horizontal https://christmaslover.nl 300 1 1