18 september 2022
139 Views

Beleef een vlammende Kerst met een Kerst BBQ

Als we aan BBQ denken, dan denken we toch vaak aan tropische temperaturen en aan het buitenleven. Maar dat kan ook anders. BBQ'en met Kerst; hoe gaaf is dat?

Ondanks het feit dat bij Kerstmis niet iedereen gelijk denkt aan de BBQ, zien we we de Kerst BBQ wel steeds vaker voorbij komen. En terecht. Tijdens de Kerstdagen is er toch nét even iets meer tijd en zeg nu eerlijk; de smaken vanaf de BBQ zijn onovertroffen. We wish you een vlammende Kerst.

BBQ met Kerst

Kerst is natuurlijk de uitgelezen kans om meerdere mooie gerechten samen te stellen waarbij de bijzondere smaken voorop staan. Hoe mooi is het om vanuit het warme huis een rokende BBQ in de tuin te zien waarbij je weet wat voor lekkers er allemaal op die BBQ zit. Daarnaast een goede mogelijkheid om af en toe het (drukke) huis te vluchten en even een lekker frisse neus te halen in de tuin. Even wat uitgebreider uitpakken tijdens de Kerst zorgt voor een uitdaging. Uitdaging op het gebied van tijd maar ook uitdaging op je BBQ skills. Pas je gerechten daar dan ook aan. Het zou zonde zijn als je je Kerstdagen zou laten verpesten, omdat je de lat nét even te hoog zou leggen. Doe daarom wat je kan met hier en daar een mooie smaakvolle uitdaging.

Tips voor een winterse BBQ

BBQ’en op winterse dagen is toch iets anders dan BBQ’en op tropische dagen. Het is ook aan te bevelen je keuze voor het BBQ Kerstgerecht ruim van te voren een keer te oefenen. Niets is zo teleurstellender dat uitgerekend op Kerst je BBQ gericht mislukt. Van te voren is dan aan te raden. Houd daarnaast rekening met andere omstandigheden ten opzichte van BBq’en in de zomer.

Kleed je warm aan. Bijna een haast logische maar niets is zo gemakkelijk om snel even naar buiten te lopen. Plan de gerechten. Als ervaren BBQ’en weet jij natuurlijk dat BBQ’en net even een andere aanpak nodig heeft. Zeker als je meerdere gerechten wil bereiden vanaf de BBQ is het goed je eens te buigen op het plannen van de gerechten in combinatie met het bereiden. Voldoende licht. Waar de dagen in de zomer lang zijn, daar zijn de dagen in de winter kort. Als je dan ook nog eens te maken hebt met winterse omstandigheden dan is goede belichting bij je BBQ geen overbodige luxe. Niets vervelender dan dat je de korst van je gerechten bijvoorbeeld niet kan beoordelen. Meer brandstof nodig. Het is eigenlijk een 1-2’tje. In koudere dagen verbruik je meer brandstof en dus heb je meer kolen of briketten nodig. Houd daar rekening mee in je voorbereiding. Maak wat je kan. BBQ’en leer je niet in een dag. Het is aan te bevelen de lat niet hoger te leggen dan dat je skills het toelaten. Het zou zonde zijn als je Kerstmaaltijd leidt tot een teleurstelling omdat je gerecht te hoog gegrepen was. Goed gereedschap. Goed gereedschap is het halve werk. Een goede BBQ, perfecte kolen of briketten en een draadloze thermometer is geen overbodige luxe.

Informeer je gasten

Het is aan te bevelen je gasten over je plannen voor een BBQ in de winter vooraf te informeren. Ook voor hun leidt het tot mogelijkheden om een deel van de Kerst buiten door te brengen. Je zou zelfs terrasverwarmers en vuurkorven kunnen plaatsen om je gasten uit te nodigen ook buiten de gezelligheid door te brengen. Denk echter ook wel aan de veiligheid van je gasten en let daarbij extra op spelende kinderen. Een back-up plan is geen overbodige luxe. Je zal niet de eerste persoon ter wereld zijn, waarbij plannen door regen, sneeuw of (te) veel wind zal worden verpest. Ook extra verlichting in de tuin zorgt voor een geweldige Kerst waarbij de BBQ gaat fungeren als centraal middelpunt. Dan pas kan je spreken over een echt vlammende Kerst.

0 Comment

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 arrow 0 arrow 1 3500 1 0 horizontal https://christmaslover.nl 300 1 1