18 juli 2023
2406 Views

De leukste en beste kerstmarkten (met entree) in Nederland in 2023

We kunnen haast niet wachten totdat de eerste kerstmarkt haar deuren opent. De meeste kerstmarkten zijn gratis, maar er zijn ook een aantal bijzondere en uitgebreide kerstmarkten waarbij je entree betaald.

Wat zijn de leukste en beste kerstmarkten (met entree) in Nederland.

Country & Christmasfair Zeist

Weelderige kerstbomen met lichtjes, zilverslingers en glimmerballen. Glühwijn, warme wafels en poffertjes. Muziek, Dickens-koren en Jingle Bells. Al het goede wat Kerst heeft te bieden, komt bij elkaar op de Country & Chrismas fair in het midden van het land in Haarzuilens. En het mooiste van alles; de fair is lekker vroeg in het seizoen. Werd de bijzondere fair in het verleden bij Kasteel Haarzuilens georganiseerd. Vanaf dit jaar wordt de Christmasfair gehouden bij Slot Zeist.

Van dinsdag 21 tot en met zondag 26 november is de fair op het terrein van Kasteel Zeist te vinden. Een verrukkelijk dagje uit in de mooiste tijd van het jaar. De fair is iedere dag (met uitzondering van zondag) geopend van 10.00 tot en met 22:00 uur.

Waan je in de magische wereld van Kerst; hoe leuk een evenement kan zijn.

Op zondag 26 november is de fair te bezoeken tussen 10.00 en 18.00 uur. Voor parkeren dient u vooraf een parkeerkaart van € 10,00 euro aan te schaffen. Dit is alleen online mogelijkheid en dient u geprint en wel mee te nemen. De entreekaarten kosten van maandag tot en met donderdag € 15,50 per persoon. Van vrijdag tot en met zondag is da € 16,50 per kaartje. Voor kinderen is er een gereduceerd tarief. Van dinsdag tot en met donderdag zijn er ook alleen avondtickets te koop. 

Kerstmarkten van Valkenburg

Van 17 november 2023 t/m 7 januari 2024 is het Geulstadje Valkenburg weer van onder tot boven in kerstsferen gehuld. Geniet gezellig en ontspannen van de vele lichtjes, de muziek en al het lekkers, boven- én ondergronds!  De kerstmarkt in de grotten van Valkenburg is er één om nooit te vergeten. Van 17 november tot en met 30 dec 2023 zijn de ondergrondse gangen van de Fluweelengrot en de Gemeentegrot in Valkenburg weer van voor tot achter gevuld met kerstmagie. Kerstshoppen is nergens zo uniek en sfeervol: een parelketting van gezellig aangeklede kraampjes neemt je mee door het warm verlichte gangenstelsel.Laat je meevoeren door de ondergrondse betovering in de kerstgrotten van Valkenburg met de gezelligste kraampjes, sfeervolle lichtjes, het kerstverhaal vertelt in groot en klein en meterslange miniatuurdorpjes. Het hele stadje is in kerstsferen gehuld voor dat onvervalste kerstgevoel. Om de kerstmarkten in de Fluweelengrot of Gemeentegrot te bezoeken dien je vooraf een ticket online aan te schaffen. Deze kunnen niet aan de kassa worden gekocht. 

Kerst in Mergelrijk is geopend van 18 november 2023 t/m 7 januari 2024. Het is een magische kerstbeleving in de mooiste grot van Valkenburg. Nieuw dit jaar zijn de Kerst 3D schilderingen om de leukste Kerstfoto’s mee te maken. In deze eeuwenoude mergelgrot word je ondergedompeld in een prachtige Kerstsfeer en geniet je van het Kerstverhaal in miniatuur, schitterende mergel- en zandsculpturen en een onroerende film van de Zandtovenaar. En je mag er je eigen Kerst souvenir van een blokje mergel maken.

Tip: begin je dag met een bezoek aan Kerst in MergelRijk, alvorens je naar de Kerstmarkt in de grotten van Valkenburg gaat.

© Kerststad Valkenburg.
© Kerststad Valkenburg.

Winter Heerlijkheid in Almelo

Van 10, 11 & 12 november 2023 wordt  op het betoverende Landgoed Warmelo te Diepenheim. Een prachtige gelegenheid om in een sprookjesachtige sfeer inspiratie op te doen en heerlijk te winkelen voor de heerlijke winter waar we zo naar uit kijken! Kom alvast in feestelijke najaarsstemming tijdens de sfeervolle buitenfair Winter Heerlijckheid! De prachtige omgeving van Landgoed Warmelo en haar kasteel in de winter beloven veel moois. Ruim 100 standhouders presenteren zich in luxe pagodetenten met het beste van wat ze in huis hebben. 

Winter Heerlijkheid is een evenement dat garant staat voor genieten.

Bezoekers kunnen zich laten inspireren en heerlijk winkelen. Van culinaire verrassingen zoals home-made gerechten tot selectieve wijnen maar ook sfeervolle antieke, brocante en trendy huis- en tuindecoraties tot kunstpresentaties en frisse voorjaarsmode: het past allemaal op Winter Heerlijckheid. De openingstijden zijn:

vr. 10 november: van 11:00 tot 20:00 uur
za. 11 november: van 11:00 tot 20:00 uur
zo. 12 november: van 11:00 tot 18:00 uur

Een dagkaart koop je voor € 12,00. Voor kinderen betaal je voor een kaartje € 5,00. 

0 Comment

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 arrow 0 arrow 1 3500 1 0 horizontal https://christmaslover.nl 300 1 1