25 augustus 2023
3065 Views

Het dorp van de Kerstman staat in Finland

In films, en series zien we met enige regelmaat de ‘hometown’ van Santa Clause als fantasie. Het dorp van de Kerstman bestaat echter ook in het écht. En wel als attractiepark in Finland. Is dat gaaf of niet?

Christmas Village

Het Dorp van de Kerstman is een Fins kerstthemapark in Rovaniemi. In het park, dat is ingericht als een dorpje, bevinden zich meerdere winkels en een postkantoor waar je brieven naar de Kerstman kan sturen. Ook bevindt zich hier het kantoor van de Kerstman waar kinderen het hele jaar door de Kerstman kunnen bezoeken.

Check eens de magische sfeer van het dorp van de Kerstman

Live stream

Het leuke van het echte dorp van de Kerstman is dat het ook online te bezoeken is. Er is een live stream die dagelijks, 365 dagen per jaar op ieder moment van de dag is te bezichtigen. Is dat gaaf of niet?

Poolcirkel

De ‘Artic circle’ is een bijzondere ‘attractie’ op het park. Naast een symbolische betekenis heeft deze circle ook een echte betekening. Het geeft aan dat het boven de lijn 24 uur aaneengesloten nacht is in de winter en in de winter gaat de zon hier juist de hele dag niet onder. Die poolcirkel staat heel duidelijk op de grond gemarkeerd en wordt gebruikt voor hét fotomoment n het park. Ook op de live webcam is de cirkel te zien.

Kerstman gimmick voor thuis

De kerstman bezoeken in Finland is er wel eentje voor de bucket list. Daarnaast makkelijk vervangbaar door een leuke gimmick in huis.

Hele jaar geopend

Wie denkt dat het Finse dorp alleen rond Kerstmis is geopend, heeft het mis. Het dorp is alle dagen van de week open. In het hoogseizoen zijn de openingstijden wat uitgebreider dan in de zomer. Liefhebbers kunnen er zelfs overnachten en genieten van alle activiteiten die worden georganiseerd. Rondom de magische dagen van Kerst wordt de sfeer uitbundiger en zijn er tal van activiteiten en mogelijkheden om de authentieke sfeer van Kerst te mogen begroeten.

Kerstpakkettenkiezer.nl - Algemene banners

Bucket list

Nog voordat de term bucket list werd gebruikt, stond een bezoekje aan de échte kerstman er natuurlijk al op. Niet voor niets zien we de Kerstman in december in tuincentra, winkelcentra en in commercials. Maar de enige échte kerstman bezoeken is natuurlijk andere koek. En het is gewoon mogelijk; Jij kan jouw bijzondere droom en een onderwerp op jouw bucket list doorstrepen. Santa Clause village is te bezoeken.

Bereikbaarheid dorp

Het dorp van Santa Clause ligt dicht in de buurt van het vliegveld van het Finse Rovaniemi. Slechts op vijf minuten afstand van het vliegveld. Het vliegveld is overigen het derde drukste vliegveld van Finland. Vanaf het vliegveld rijdt er een Santa Express shuttle die je brengt naar het Kerstparadijs op aarde.

KokenKoken
Kerst Taarten

Noorderlicht; de kers op de taart

Het Noorderlicht in Finland nabij Cristmas Village

En bezoek je dan het dure Santa Clause Village dan krijg je de kans om nog een onderwerp van je bucket list te schrappen. De kers op de taart van je bezoek: het Noorderlicht. Het mysterieuze, artistieke en sensationele natuurverschijnsel. Het Noorderlicht wordt ook wel poollicht genoemd en komt in de wereld alleen voor op het noordelijk en zuidelijk halfrond. In Finland wordt dit fenomeen het Noorderlicht genoemd. Dit licht is in de wintermaanden (november, december en januari) te zien. In deze periode zijn de dagen kort en de nachten lang door de minste zonuren. Maar ook in andere maanden bestaat er een kans om het Noorderlicht te kunnen zien. Rondom de Kerstperiode maak je de grootste kans. Het nadeel is dan we de temperatuur. Het kan in die periode op de poolcirkel extreem koud zijn. Wil je meer zicht hebben op de kans het natuur fenomeen te kunnen aanschouwen. Download dan de app Aurora Now – Northern Lights. Op de website: https://auroraforecast.com is ook meer te vinden op de kans het Noorderlicht te zien.

0 Comment

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 arrow 0 arrow 1 3500 1 0 horizontal https://christmaslover.nl 300 1 1